CCR meets ZOOM!

Zondag 25 september “Roeien voor Ibhongo” bij Sportcentrum Jan de Rooy.
Ook toegankelijk voor niet-leden
 
Werk aan je conditie, geniet van live muziek en steun het werk van Stichting Ibhongo met je sportieve prestatie, op zondag 25 september van 9.30 -12.30 bij sportcentrum Jan de Rooy in Goirle. We gaan twee keer 45 minuten indoor roeien op Live-muziek, die wordt verzorgd door de band ZOOM waar Jan de Rooij jr. in speelt. Dit geeft onze roei-benefiet een extra feestelijk tintje omdat stichting Ibhongo dit jaar 10 jaar bestaat. Je hoeft geen lid te zijn van de sportschool om mee te kunnen doen. Wel is het belangrijk dat je probeert zoveel mogelijk sponsoren te vinden voor je deelname. Je kunt ook samen met iemand anders inschrijven en de te roeien tijd verdelen. Is de inzet te zwaar of niet mogelijk, kom dan kijken en luisteren en de roeiers aanmoedigen. Tijdens het evenement worden filmpjes getoond over het werk van stichting Ibhongo in de afgelopen 10 jaar. Ook kun je artikelen kopen die gemaakt worden in onze township Masiphumelele. De gehele opbrengst is voor het nieuwe project van Stichting Ibhongo. Wilde Ganzen verhoogt het bedrag dat ingezameld wordt met 50%. 
Stichting Ibhongo ondersteunt al 10 jaar projecten voor jonge kinderen in township Masiphumelele in Zuid-Afrika. Onze missie is dat alle kinderen veilig kunnen leven en leren. Masiphumelele heeft in 2021 meegedaan aan een onderzoek van de universiteit uit Stellenbosch. Zo is het Nourished Child project in Masiphumelele ontstaan. Onze partner Masiphumelele Creative Hub (MCH) neemt daarin het voortouw. Zes jonge mensen uit het township zullen als ambassadeurs getraind worden door de universiteit van Stellenbosch. Zij gaan activiteiten in het township organiseren om de inwoners bewuster te maken van de relatie tussen voeding en gezondheid. Vanuit dit bewustzijn zoeken ze samen hoe ze actie kunnen ondernemen om hun voedingspatroon te verbeteren en wat daarbij nodig is. In de uitvoering worden de inwoners ondersteund door de ambassadeurs en MCH. Een veelbelovend initiatief, waarbij inwoners zelf regie voeren om hun leefsituatie te verbeteren. Stichting Ibhongo ziet dit proces als basis voor een betere toekomst, waarbij eigen verantwoordelijkheid centraal staat. Samen met Wilde Ganzen ondersteunen we dit project graag.(https://stichtingibhongo.nl)
Doe mee aan de roei-benefiet en steun ons nieuwe project. Schrijf je in bij sportcentrum Jan de Rooy of stuur een email naar info@stichtingibhongo.nl en wij regelen het voor je.